Nyd lyden af stilhed i dit hjem

Dårlig rumakustik kan gøre selv det smukkeste hjem svært at leve i.
Vi kan sørge for, at dit hjem bliver det komfortable fristed, du ønsker.

Akustik i hjemmet

Vi tilbringer 90 % af vores tid indenfor og det stiller store krav til vores hjem. Krav til funktionalitet og udseende med al den plads, der skal være til aktivitet og liv med familie og venner. Vi skal kunne hygge os og føle os hjemme. Akustikken i rummene spiller en stor rolle for at kunne opnå dette.

Moderne byggeri har mange skønne kvaliteter. Lækre materialer. Ideel rumfordeling. Dejligt lysindfald og masser af smukke detaljer. Heri indgår mange gange store vinduespartier, store rum, højt til loftet og mange hårde overflader.

Et typisk eksempel på problematiske rum er det åbne køkken eller køkkenalrummet, som det vist hed engang. Her opholder vi os rigtig meget.

Det er her vi arbejder, laver mad, spiser og gerne opholder os, når vi har gæster. Under corona lockdown blev danskernes ophold i hjemmet helt naturligt intensiveret. Mange måtte arbejde hjemmefra med børnene piskede rundt i de samme rum og blev derfor bevidste om den ulideligt dårlige akustik i hjemmet. Derfor har Kilo Akustik siden corona lockdown hjulpet mange familier med at forbedre akustikken i de kritiske rum.

Desværre bliver den gode akustik sjældent prioriteret i moderne byggeri. Så hvad gør du, når rumklangen er ved at drive familien og dig til vanvid? Når selv det at røre med en teske i en kop støjer?

Du kan jo starte med at se nogle af de akustikløsninger, vi har leveret og etableret i andre private boliger. Eller du kan kontakte os direkte her.

Løsninger

Uanset hvilken type bolig du har, kan vi finde en akustikløsning, som matcher dine behov uden at gå på kompromis med æstetikken i dit hjem. Det mest logiske og effektive er at tage afsæt i lofterne, da du her har en samlet overflade, hvor det er nemt at opnå en ønsket akustisk effekt. Da lofter sjældent benyttes til andet end montage af lamper og gardiner, er det den mest praktiske løsning. Desuden vil et loft modsat en væg ikke kræve genbehandling de første 12-15 år.

Til den private bolig vil vi anbefale en af følgende to Kilo Akustik løsninger:

MONO Acoustic – den stilrene, homogene overflade uden synlige
samlinger i loftet

ÆSTETISK AKUSTIKLØSNING

MONO Acoustic er en æstetisk akustikløsning, der blender usynligt ind og understøtter de fine linjer i dit hjem, uanset om det er nybyggeri eller renovering af en mere klassisk bolig. MONO er samtidigt det mest effektive akustikloft på markedet.

MONO Acoustic kan påføres både flade og buede lofter, hvidt eller specialfarvet, og altid som en samlet overflade uden synlige samlinger og diskret integration af serviceinstallationer i loftet.

Den kan monteres både i nedhængte lofter og direkte på det eksisterende loft. Her skal man blot sikre sig at der er loftshøjde nok, ved en direkte montage fylder det 40 mm og ved kritiske højder kan vi også monterer en 25 mm plade.

MONO Acoustic giver rummet en raffineret og elegant overflade med høj lysrefleksion og lysdiffusion, som sikrer jævn lysfordeling og reducerer behovet for kunstigt lys.

MONO Acoustic holder form og struktur i mange år, og hvis det ønskes kan vi sprøjte et nyt lag på overfladen og forlænge levetiden med yderligere 8-10 år.

Bemærk! Støjreduktion mindskes 10% for hver overfladebehandling.

Sonar – det flexible, modul loft med smukke detaljer og komplet designfrihed

KOMPLET DESIGNFRIHED

Sonar er et moderne og innovativt modulloft, der giver dig maksimal designfrihed takket være de mange modulstørrelser og kantdetaljer.

Kanten er på pladerne er lavet så overgangene ser mere naturlige ud.

Blanka modulerne er garant for en enestående kombination af brandklasse A1, bedste lydabsorption og formstabil selv ved en luftfugtighed på op til 100%.

Blanka giver dig stor flexibilitet, og så er modulerne desuden godkendt til anvendelse i renrum med ISO klasse 5 klassificering.

Sådan gør vi

 • Vi starter med en besigtigelse af rummene, måler op og diskuterer mulige løsninger med dig.
 • Vi kan også måle rumklangen og konstatere, hvor stort problemet er og hvad der skal til for at løse det.
 • Vi laver et udførligt tilbud.
 • Når du har accepteret tilbuddet, starter vi projektet op. Flest mulige møbler og indbo fjernes fra rummet. Vi dækker gulve af, hvis det er trægulve med fibertræ. Møbler, køkkenudstyr og andet inventar, som ikke ønskes fjernet, dækker vi af med plast.
 • Vi hænger plastikafdækning på væggene og monterer MONO pladerne enten i skinnesystem eller direkte på loftet.
 • Så spartler vi samlingerne 3 gange med en special gipsspartel og mellemsliber mellem hvert lag.
 • Vi fuger ind til væggene med polymerfuge, som efterfølgende sprøjtes med akustikpuds.
 • Dernæst påfører vi 3 x 2 lag Rockfon Elegant Render akustikpuds med højtrykssprøjte.
 • Tilslut tager vi plastikafdækning ned, dæksler til EL, lamper, sensorer og muligvis ventilation hætter monteres, og stedet rengøres.
 • Vi koordinerer alle installationer med EL og VVS.
 • Når projektet er slut, kan vil du ikke kunne se, at vi har været der – men du vil kunne både høre og mærke det.

Kontakt KILO Akustik

Kontakt os gerne for at høre mere om vores løsninger og hvordan de kan dække jeres behov og krav.

Jo flere hårde materialer og overflader du har indrettet dit hjem med, des længere bliver efterklangstiden på den støj, der bliver genereret af din familie, dine gæster og dig.

Jo flere hårde materialer og overflader du har indrettet dit hjem med, des længere bliver efterklangstiden på den støj, der bliver genereret af din familie, dine gæster og dig.